Demonstraties

Nu de demo's achter de rug zijn, hebben we weer twee bezoekers kunnen blij maken met deze demobomen.

Hieronder de demonstratoren en hun werk. Ze hebben hun best gedaan om er het beste uit te halen en dat is ze goed gelukt. We waren blij dat we deze jonge talenten konden verwelkomen.

Demoboom mede mogelijk gemaakt door

Demoboom mede mogelijk gemaakt door

Zaterdag 10 juni

Dominique Bosch

 

Dominique Bosch begon als 12-jarige geïnteresseerd te raken in bonsai en kocht zijn eerste boom.

Hij sloot zich aan bij bonsai vereniging Koya en begon zijn eerste cursus te volgen.

De bonsai intrigeerde hem zo, dat hij meer wilde weten en workshops bij Carlos van der Vaart (NL) ging volgen, drie jaar deelnam aan de bonsaischool van Marco Invernizzi (I) en zelfs zes weken voor stage naar Italië vertrok om daar bij Salvatore Liporace (I) kennis op te doen. Maar Dominique, gepassioneerd als hij is, wilde meer. Hij ging bij Hotsumi Terakawa (JP/NL) in de leer en vertrok voor drie maanden naar Japan om bij één van de grote meesters, Urushibata (JP) van de beroemde tuin Taishoen in Shizuoka, verdere studie te doen naar de kleine boom.

 

Dominique is nu twee jaar zelfstandig ondernemer en verzorgt naast zijn hovenierswerkzaamheden ook veel bonsai gerelateerde werkzaamheden, zoals workshops, demonstraties, lezingen en werkt regelmatig aan de bomen bij Studio Momiji, van de Belgische bonsaïst

Jean Paul Polmans (BE)

 

Zondag 11 juni

Yannick Kiggen

 

Yannick Kiggen begon met 10 jaar de bonsai te omarmen en is ondertussen alweer een10 jaar bedreven en gepassioneerd in bonsai. In die vele jaren heeft hij bij veel verschillende bonsai meesters lessen en workshops gevolgd: o.a. Kunio Kobayashi (JP), Takeo Kawabe (JP), Hotsumi Terakawa (JP/NL) , Mario Komsta (PL), Jean-Paul Polmans (BE), Pius Notter (S), Francois Jeker (FR), …

Hij heeft ook deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen zoals de Noelanders trophy en de Ginkgo award.

 

In 2011 heeft hij Yama Bonsai Studio opgericht om Bonsai te promoten, zijn kennis en kunde te delen met zowel beginners als gevorderden die gepassioneerd zijn in deze geweldige kunstvorm.

 

Terug naar Evenement