Demonstraties 2021 - Demonstrations

Dit jaar mogen wij Bart Verstappen begroeten op zaterdag. Hij is één van de winnaars van de EBA (European Bonsai Association). Op zondag verwelkomen we de oprichter van Bonsai van het Westen, Christiaan Yeh, die dit evenement de eerste drie jaar heeft georganiseerd. Hij zal met twee sidekicks, Johann Davids en Dan Snipes, een bijzondere demonstratie geven op twee bomen, een yamadori (uit de natuur gehaald, vaak heel oud) en een gekweekte boom. Zo kunt u ervaren dat er mooie bonsai gevormd kunnen worden uit eenvoudig materiaal en uit uniek materiaal.

 

We hebben dit jaar dus drie bomen om te winnen. U kunt hiervoor het gehele weekend loten kopen bij de verkopende dames en de loterijstand.

This year we can greet Bart Verstappen on Saturday. He is one of the winners of the EBA (European Bonsai Association). On Sunday we welcome the founder of Bonsai of the West, Christiaan Yeh, who organized this event for the first three years. With two sidekicks, Johann Davids and Dan Snipes, he will give a special demonstration on two trees, a yamadori (taken from nature, often very old) and a cultivated tree. This way you can experience that beautiful bonsai can be formed from simple material and from unique material.

 

So we have three trees to win this year. You can buy lottery tickets for this throughout the weekend at the selling ladies and the lottery stand.

Terug naar Evenement

Zaterdag 5 juni 2021

Bart Verstappen

 

Bijna 35 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met bonsai, een lokale vereniging in limburg organiseerde een tentoonstelling.

 

Nadat ik de bibliotheek had leeg gelezen over bonsai, aan het experimenteren ben gegaan met boompjes uit de omgeving, ben ik actief geworden in de bonsaivereniging. Daar heb ik Gijs Meboer ontmoet, bij hem heb ik veel kennis over bonsai opgedaan.

Het hoogtepunt van mijn bonsai-carrière was voor mij het winnen van de New Talent Contest in 2004 die dat jaar in San Marino werd gehouden.

 

Momenteel ben ik bezig mijn eigen bomen steeds een beetje beter te maken. Daarnaast geef ik regelmatig workshops, demonstraties en lezingen bij verenigingen in Nederland.

 

 

 

Zondag 6 juni 2021

Christiaan Yeh

 

Christiaan Yeh heeft bijna 30 jaar ervaring met de bonsaikunst. Johann Davids was een van de eerste cursisten van Christiaan Yeh en inmiddels hebben zij samen al vele demonstraties en workshops  gegeven. Johann Davids is nu de voorzitter van de Groningse Bonsai Vereniging. Ook Dan Snipes is een oud cursist van Christiaan Yeh en heeft inmiddels veel ervaring in de bonsai kunst.

 

Bonsai is de kunst van het verfijnen. Het kent twee stadia. Het belangrijkste is het leggen van de basis. De eerste vormgeving bepaald de boom in de toekomst. Maar een bonsai begint pas na de eerste vormgeving. Dan komt het verfijnen van de boom, dat kan jaren duren. Zo dient er rekening gehouden te worden met de balans van de groei. Het verfijnen van de vertakking. Dit kost jaren, maar bonsai is niet het bereiken van het eindresultaat, maar de weg ernaar toe. De ervaringen, de voldoening om dit te bereiken...

 

 

De demoboom van zaterdag is mede gesponsord door:

De demoboom van zondag is mede gesponsord door:

Terug naar Evenement